Digital designer sedan 2013.

Saxar mellan UI, UX och tillgänglighet. Webbstandard är bra grejer.

Dagdrömmer om att rationalisera designprocessen. Bygg, testa, lär!

Ses via LinkedIn eller epost.

Utbildnings­radion

Kort och gott

UX-designer för streamingtjänsten urplay.se.

Fokuserar på att skapa värde för målgruppen lärare genom att bland annat underlätta navigation, tydliggöra sökresultat samt förbättra presentationen av det pedagogiska materialet. En intervju om detta går att läsa på ur.se.

Levererat användarvärde

Uppdaterat visuell form och informationsarkitektur för tjänstens programsidor vilket ökat transparensen och hittbarheten för användaren. Med andra ord; hitta rätt snabbare.

Effektiviserat det interna CMS:et och arbetsflöden genom att skapa funktionalitet som innebär mindre handpåläggning.

Nyttigt för verksamheten

Bidrar konstant med ett fokuserat och agilt förhållningssätt med syftet att leverera användarnytta ofta i mindre inkrement. Att sitta och ruva på funktionalitet kostar bara pengar. Skeppa å lär!

Kungliga biblioteket

Kort och gott

UX/UI-designer för Libris katalogisering, Kungliga bibliotekets stilguide, id.kb.se, Biblioteksdatabasen, Swepub bibliometri, Publicera samt högst delaktig i framtagandet av KBs nya (år 2022) intranät Interno (läs gärna om hedersutmärkelsen).

Jag var även med och moderniserade Svensk Mediadatabas. Projektet gick ut på att frångå den tidens lösning med en Windows-spelare och ersätta denna med en HTML5-dito.

Levererat användarvärde

Att jag arbetade fokuserat med ett tydligt tillgänglighetsperspektiv i flera år var alla till gagn. Inkluderande design mår man bra av.

Nyttigt för verksamheten

Kungliga bibliotekets stilguide används flitigt. Nyligen lanserades en uppdaterad version av Svenska tidningar, men antalet tjänster som använder stilguiden är många fler. Att designers, utvecklare och eventuella konsultbyråer har denna resurs sparar massor av slantar samtidigt som det skapar en sammanhängande identitet för KBs systemflora. Stolt att jag var en av två personer som skapade den!

Lite övrigt

Facilitator av en uppsjö workshops. Samordnare till ett större antal fokusgrupper och användningstester. UX-design med fokus på katalogisatörens flöden i Libris katalogisering. UI-design och tillgänglighetsarbete utifrån WCAG 2.0 i flertalet system och skapare av Kungliga bibliotekets stilguide för digitala tjänster.

Bonnier

Kort och gott

UX/UI-designer för självpubliceringsplattformen Type&Tell och onlinekursdistributören Brillbee.

Jag arbetade på avdelningen Bonnier Books Nova – en inkubator för innovation och startup inom Bonnierkoncernen. Med Type&Tell arbetade jag såväl kundnära som datadrivet, dvs jag genomförde både kvalitativa intervjuer och tester samt observerade beteendemönster med hjälp av GA och Splunk. Därtill var det mycket gränssnittsarbete med det webbaserade textredigeringsverktyget.

Publit

Kort och gott

UX/UI-designer för publicerings-/Print-on-Demand-plattformen Publit.

Lite övrigt

På Publit började jag som FE-utvecklare, men det svängde ganska omgående om till att jag satte mig vid skissbordet och började rita på det som i folkmun kallas Publit 3.0. Publit byggdes om från grunden och jag, främst tillsammans med Nille Svensson ansvarade för den grafiska utformningen. Arbetet innefattade bl.a. också att formge publiceringsflöden, statistiksidor, bokshoppar, FAQs, bokmallar m.m. m.m.

Under min tid på Publit så var vi också lite härligt kaxiga och kickade igång biblioteksplattformen Atingo. Atingo utmanade rådande normer i sådan utsträckning att det köptes upp, för att sedan läggas ner...

Det finns så mycket mer att berätta om denna tid, men det får lov att ske över en kopp kaffe.